Nieuwe warmtepomp De Brêge De Dyk OSG Piter Jelles Leeuwarden

Geplaatst op: vrijdag 2 september 2016

Op 29 juli 2016 werd de nieuwe warmtepomp op het dak gehesen bij OSG Piter Jelles locatie De Brêge De Dyk te Leeuwarden. Voorheen werd de verwarming verzorgd door twee HR cv-ketels.

Op verzoek van Piter Jelles is door HIJ5 Regiepartners een energieonderzoek gedaan. Bij OSG Piter Jelles wordt al langere tijd energiemonitoring toegepast. Men heeft daardoor een goed beeld van het actuele energiegebruik van de verschillende locaties. Op basis van benchmarking is geconcludeerd dat het energieverbruik van de genoemde locatie voor verbetering vatbaar is.

Uit een uitgevoerde haalbaarheidsstudie bleek dat warmtevoorziening door een warmtepomp op dit moment de beste oplossing is. De totale investering wordt daarbij in 5,3 jaar terugverdiend.

De bestaande cv-ketel is nog niet afgeschreven en technisch nog in goede staat. Deze cv-ketel wordt hergebruikt op een andere locatie van OSG Piter Jelles, waar de cv-ketel aan het einde van de technische levensduur is.

Door het vervangen van de cv-ketel door een warmtepomp wordt per jaar 50.000 m3 aardgas bespaard. Dit komt neer op een CO2 reductie van 91.250 kg per jaar, vergelijkbaar met 650.000 autokilometers.

HIJ5 Regiepartners - OSG Piter Jelles De Brege De Dyk

HIJ5 Regiepartners - OSG Piter Jelles De Brege De Dyk warmtepomp

HIJ5 Regiepartners - OSG Piter Jelles De Brege De Dyk warmtepomp