Onderzoekskeuken Helix WUR gereed voor gebruik

Geplaatst op: woensdag 12 oktober 2016

Op het Campusterrein van Wageningen Universiteit is de onderzoekskeuken in het nieuwe gebouw Helix gereed voor gebruik.

In het gebouw zijn de leerstoelen van de clusters Nutrition Sciense en Biomoleculair Science van de Agrotechnology & Food Science Group (AFSG) gehuisvest. HIJ5 Regiepartners (Theo Haverkamp) heeft in samenspraak met de onderzoekers het keukenontwerp gemaakt en de directievoering hierover gedaan.

De keuken(s) hebben tot doel om speciaal op maat gemaakte en samengestelde voedingsproducten te bereiden en te presenteren die voor de diverse onderzoeken worden gebruikt. De deelnemers aan testprogramma’s kunnen de maaltijden geserveerd krijgen in de bijbehorende restaurantruimte, ‘testhokjes’ (met vragenlijsten, kleurveranderingen, beeldopnames e.d.) of meekrijgen naar huis. Het geheel is geschikt voor testgroepen van 25 tot 100 personen per dag.

wur_keuken_01

wur_keuken_02

wur_keuken_03