OVER ONS

Ruim 30 jaar ervaring
Beste specialisten
Flexibele schil

HIJBV is begin 2013 opgericht en heeft sindsdien een goede naamsbekendheid en een groot aantal vaste opdrachtgevers verworven. Onze advieswerkzaamheden kenmerken zich door twee ‘unique selling points’:

  • Met de focus op samenwerking en versterking van de driehoek; opdrachtgever, adviseur en leverancier
    Kijken naar wat beter kan, elkaar groter makend waarbij gedacht wordt in ‘wij’ in plaats van ‘zij’. 
  • Waarbij wij ons richten op waarde creatie 
    Wij zijn in staat de processen in omvangrijke bouw, onderhoud en beheercontracten te managen waarbij waarde wordt gecreëerd door de ‘Total Cost of Ownership’ van een gebouw met installaties te verlagen. 

Vijf jaar na de start van HIJ5 bekroop ons het gevoel dat wij onze vaste relaties beter van dienst konden zijn. Wij ervaren dat opdrachtgevers ons steeds meer benaderen vanuit de ‘one stop shop’ gedachte met vraagstukken over bouwkunde, bouwtoezicht en projectmanagement. Tot dusver werd deze vraag beantwoord vanuit vaste partners in onze flexibele schil, maar door de aantrekkende economie konden onze vaste partners steeds minder goed voldoen aan onze kwaliteitseisen en capaciteitsvraag.

Daarnaast bleek in de door ons beheerde onderhoudscontracten dat onderhoudsbedrijven op het gebied van duurzaamheid, energievraagstukken en regeltechniek volstrekt onvoldoende presteerde bij het opvolgen van de contractbepalingen. Dit resulteerde in twee nieuwe ondernemingen die deze lacunes met behoud van onze ‘unique selling points’ zijn gaan invullen:

  • HIJ5 Energie Consultants
  • HIJ5 Bouw Regisseurs

De oorspronkelijke onderneming kreeg de naamsverandering:

  • HIJ5 Facilities