Uitbreiding van crematorium Rusthof Amersfoort

Geplaatst op: vrijdag 20 juni 2014

Crematorium en Begraafplaatsen Rusthof Amersfoort wil optimaal voldoen aan de wensen van de nabestaanden. Daarom vindt er vanaf medio mei tot eind 2014 een verbouwing en uitbreiding plaats die past bij het streven om de kwaliteit van de dienstverlening constant te blijven verbeteren.

In dit tijdsbestek worden er vijf 24-uurs rouwkamers, een wisselkamer, een verzorgingsruimte en een koeling gerealiseerd. Daarnaast wordt de koffiekamer vergroot en wordt er groot onderhoud toegepast. Middels de 24-uurs rouwkamers bieden zij de nabestaande de mogelijkheid om binnen een afgesproken periode de overledenen dag en nacht te kunnen bezoeken. Daarnaast is de wisselkamer speciaal voor families die een kort bezoek aan de overledenen willen brengen en geen gebruik wensen te maken van de 24-uurs kamers.

De rol van HIJ5 Regiepartners bij dit project betreft: een onderzoek duurzaamheid (hergebruik restwarmte crematieoven), advisering van de te realiseren technische installaties, aanleg en uitbreiding nuts aansluitvoorzieningen en participeren in het projectteam. Het begrip duurzaamheid met betrekking tot systeem-, materiaal- en installatiekeuze speelt daarbij een belangrijke rol.

Blijf op de hoogte van dit project via: http://cba-amersfoort.nl/verbouwingen-2014