Uitnodiging HIJ5 Kennismiddag

Geplaatst op: woensdag 6 juli 2016

Header Mailchimp KennismiddagGeachte relatie,

Graag nodigen wij u uit voor de HIJ5 Kennismiddag:

‘Systeemgerichte contractbeheersing’  

Geïntegreerde contractvormen waarbij onderdelen als; ontwerp, uitvoering, financiering, onderhoud en exploitatie, in één contract zijn gecombineerd vragen om innovatieve contractbeheersing en risicomanagement. Best Value Procurement biedt kansen bij de inkoop. De UAV-GC biedt handvatten in de vorm van een model basisovereenkomst en vormt het juridisch kader. Geïntegreerde contractvormen vragen echter ook om nieuwe risico-volwassen werkhoudingen tussen opdrachtgevers en opdrachtnemer.

Systeemgerichte contractbeheersing is een ontwikkeling die mogelijk kansen biedt de risico’s te beheersen zonder de voordelen van geïntegreerde contractvormen teniet te doen. De opdrachtgever voert op een hoger abstracter niveau de controle uit. Niet het controleren van het product van de opdrachtnemer, maar het controleren van de kwaliteitszorgsysteem van opdrachtnemer.

Met een tweetal inhoudelijke bijdragen nemen we u mee in de wereld van innovatieve contractvormen, inkoopmethodieken en systeemgerichte contractbeheersing.

Afsluitend is er een forumdiscussie waarin u en de forumleden worden uitgedaagd. Wat zijn de risico’s en bedreigingen? Zijn adviseurs, opdrachtgevers en opdrachtnemers bereid en voldoende competent om op deze wijze samen te werken?

Wij zijn erg benieuwd naar uw mening!

Sjoerd IJpma, Theo Haverkamp en Migchiel Reitsma

Regiepartners